Gece Modu

Mavi ışığı azaltarak gözlerinizi dinlendirin

Daha hızlı uykuya dalın

Gece Modu uygulaması, son araştırmalara göre uyanıklığı artıran ve doğal uyku ve uyanıklık döngülerinizi (sirkadiyen ritim) etkileyebilen mavi ışığı filtreler. Ayrıca, en rahatlatıcı ve rahatlatıcı aydınlatmayı sağlamak için ekranın renk sıcaklığını hassas bir şekilde kontrol eder.

Gözlerinizi koruyun

Cihazınızı gece veya alacakaranlıkta kullanırken minimum ekran parlaklığı bile gözlerinizi yorabilir. Ana mavi ışık filtresinin yanı sıra özel bir loş filtre aracılığıyla ek ekran parlaklığı azaltmayı etkinleştirmek için Gece Moduna geçin.

Başkalarını rahatsız etmeyin

Eğer birinin yanında yatıyorsanız ve telefon ışığının yanınızdakini rahatsız edeceğinden korkuyorsanız, bu uygulama sizin için.

Yatakta rahatça okuyun

Yatakta internette gezinmek veya okumak için cep telefonunu kullanan bir gece kuşuysanız, bu uygulama ekranın kapanmasını önleyebilir ve ekranı ters bile olsa istenen herhangi bir yöne döndürmeyi kilitleyebilir.

Hızlıca değiştirin

Gece Moduna girmek için cihazınızı sallamanız yeterlidir ve bunun tersi de geçerlidir. Bu, uygulama ayarlarında açılıp kapatılan isteğe bağlı bir özelliktir.

Nougat kullanıcıları için, Gece Moduna hızlıca geçmek için Hızlı Ayarlar Kutucuğu eklemek mümkündür.

Otomatik programlayıcı, tercih edilen bir zamanda Gece Moduna girebilir. Örneğin, alacakaranlıkta etkinleştirin ve sabah devre dışı bırakın.

Pili koruyun

Gece Modu, mavi ışığı ve ekran parlaklığını azaltarak pil gücü tüketimini azaltır. Ekran parlaklığı minimum fabrika seviyesinin altına bile düşürülebilir.

Kişiselleştirme

Gece Modu, mavi ışık filtresi renk sıcaklığı, yoğunluk, sallanma hassasiyeti, bildirim görünürlüğü, duraklatma süresi, uygulama teması ve daha fazlası gibi birçok özelleştirme seçeneğine sahiptir.

İzinler

Diğer uygulamaların üzerine çizin - mavi ışık filtresini uygulamak için gereklidir.

Başlangıçta çalıştır – planlamaya izin vermek ve cihazın yeniden başlatılması sırasında filtre açık/kapalı durumunu korumak için.

Ağ erişimi – hata raporlamaya (isteğe bağlı) ve reklam göstermeye (çok değil) izin vermek için.

Erişilebilirlik Hizmeti

Uygulama sizden erişilebilirlik hizmetini etkinleştirmenizi isteyecektir.

Hizmeti etkinleştirmek isteğe bağlıdır, ancak mavi ışık filtresini bildirimlere, kilit ekranına, sistem gezinme çubuğuna ve diğer bazı sistem pencerelerine uygulamak istiyorsanız kullanışlıdır.

Uygulama, bu hizmeti yalnızca filtreyi diğer uygulamalara uygulamak için kullanır.

Uygulama, erişilebilirlik hizmetiyle bağlantılı olarak veri toplamaz.