19 Jan from 4:14pm to 4:27pm
Boštjan changed 5 translations in Slovenian on TheocBase. Hide changes
  1.  
  2. TheocBase za uporabnike, ki imajo dostop do deljenih podatkov v oblaku, uporablja nadzor dostopa na podlagi dodeljenih vlog. Od posameznikove vloge je odvisen nabor dovoljenj. Tako je osebi, ki ji je dodeljena določena vloga, dodeljen nabor dovoljenj, ki jih omogoča ta vloga.
    TheocBase za uporabnike, ki imajo dostop do deljenih podatkov v oblaku, uporablja nadzor dostopa na podlagi dodeljenih vlog. Od posameznikove vloge je odvisen nabor dovoljenj. Tako je osebi, ki ji je dodeljena določena vloga, dodeljen nabor dovoljenj, ki jih omogoča ta vloga.
    changed by Boštjan .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Vsakemu uporabniku je že samodejno dodeljena osnovna vloga <strong>Oznanjevalec</strong>. Izjema je tista oseba, ki deli podatkovno datoteko. Tej osebi je vedno dodeljena vloga <strong>Administrator</strong>. Vlogo <strong>Administrator</strong> je mogoče dodeliti še enemu drugemu uporabniku, da lahko pomaga pri administratorskih nalogah.
    Vsakemu uporabniku je že samodejno dodeljena osnovna vloga <strong>Oznanjevalec</strong>. Izjema je tista oseba, ki deli podatkovno datoteko. Tej osebi je vedno dodeljena vloga <strong>Administrator</strong>. Vlogo <strong>Administrator</strong> je mogoče dodeliti še enemu drugemu uporabniku, da lahko pomaga pri administratorskih nalogah.
    changed by Boštjan .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Osnovna naloga administratorja je vzdrževanje in vzpostavitev osnovnega okolja. K temu spada to, da drugim uporabnikom in sebi dodeli vloge, ki jih potrebujejo, da bi lahko v občini opravili naloge, ki so jim dodeljene.
    Osnovna naloga administratorja je vzdrževanje in vzpostavitev osnovnega okolja. K temu spada to, da drugim uporabnikom in sebi dodeli vloge, ki jih potrebujejo, da bi lahko v občini opravili naloge, ki so jim dodeljene.
    changed by Boštjan .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Vloga <strong>Administrator</strong> sama po sebi NE vključuje vseh drugih dovoljenj. Tako lahko lastnik shrambe v oblaku varno dela s podatkovnimi datotekami, pri čemer svoj dostop omeji samo na nujno potrebne informacije. Vendar pa si lahko, če je to potrebno, začasno dodeli več vlog/dovoljenj, da odpravi kako težavo.
    Vloga <strong>Administrator</strong> sama po sebi NE vključuje vseh drugih dovoljenj. Tako lahko lastnik shrambe v oblaku varno dela s podatkovnimi datotekami, pri čemer svoj dostop omeji samo na nujno potrebne informacije. Vendar pa si lahko, če je to potrebno, začasno dodeli več vlog/dovoljenj, da odpravi kako težavo.
    changed by Boštjan .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Izberi nalogo na levi, če jo želiš urediti
    Izberi nalogo na levi, če jo želiš urediti
    changed by Boštjan .
    Copy to clipboard
19 Jan from 4:14pm to 4:27pm