15 Dec from 3:27pm to 3:58pm
Ulf Ayirtahsk Berg changed 5 translations in Norwegian Bokmål on Website. Hide changes
  1.  
  2. Si for eksempel at du like matlaging og at du poster en melding med #matlaging i. Enhver som følger tag-en #matlaging vil nå se posten din dukke opp i stream-en sin. For at enhver som følger #matlaging skal kunne se posten din, må du naturligvis ha gjort den til en offentlig post; hvis du postet den til bare ett eller flere aspekter, vil bare personer i de aspektene kunne lese den. Du kan også søke etter #matlaging i søkefeltet, og du vil bli presentert for en liste over alle poster tag-et med «#matlaging». Det inkluderer dine egne poster, poster av venner og offentlige poster av brukere av diaspora*. Du kan se for deg hvordan dette kan være et fantastisk verktøy for å finne og dele innhold med mennesker som deler dine interesser.
    Si for eksempel at du like matlaging og at du poster en melding med #matlaging i. Enhver som følger tag-en #matlaging vil se posten din dukke opp i stream-en sin. For at enhver som følger #matlaging skal kunne se posten din, du naturligvis ha gjort den til en offentlig post; hvis du postet den til bare ett eller flere aspekter, vil bare personer i de aspektene kunne lese den. Du kan også søke etter #matlaging i søkefeltet, og du vil bli presentert for en liste over alle poster tag-et med «#matlaging». Det inkluderer dine egne poster, poster av venner og offentlige poster av brukere av diaspora*. Du kan se for deg hvordan dette kan være et fantastisk verktøy for å finne og dele innhold med mennesker som deler dine interesser.
    changed by Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Visste du at du kan skaffe deg oppmerksomhet hos noen ved å «nevne» de? Helt enkelt tast inn et @-symbol etterfulgt av navnet til en av dine kontakter. Etterhvert som du taster inn navnet deres (skjermnavnet deres, ikke brukernavnet deres) vil diaspora* fullføre det automatisk. Trykk på enter-tasten eller klikk på navnet i auto-fullføreren og du vil se at det har blitt endret til deres fulle navn, og @-symbolet har forsvunnet. Men det er ikke noe å bekymre seg for, dette vil bli en @nevning når du har fått postet meldingen. Personen du nevner vil motta en beskjed om nevningen på sin beskjedside, og via epost hvis de har bedt om å motta epostbeskjeder om nevninger.
    Visste du at du kan skaffe deg oppmerksomhet hos noen ved å «nevne» de? Helt enkelt tast inn et @-symbol etterfulgt av navnet til en av dine kontakter. Etterhvert som du taster inn navnet deres (skjermnavnet deres, ikke brukernavnet deres) vil diaspora* fullføre det automatisk. Trykk enter-tasten eller klikk navnet i auto-fullføreren og du vil se at det har blitt endret til deres fulle navn, og @-symbolet har forsvunnet. Men det er ikke noe å bekymre seg for, dette vil bli en @nevning når du har fått postet meldingen. Personen du nevner vil motta en beskjed om nevningen sin beskjedside, og via epost hvis de har bedt om å motta epostbeskjeder om nevninger.
    changed by Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Du kan til og med bruke diaspora* som skrivebok, for å notere ned ting du må huske senere, kanskje til og med notater til en presentasjon du skal holde. For å gjøre dette, er alt som behøves at du oppretter et aspekt og å unngå å legge noen til i det! Ganske riktig, et tomt aspekt. Hva skal være poenget med dette? Vel, det betyr at du kan dele ting med dette aspektet, og ingen vil kunne se de. Det betyr at dette aspektet kan fungere som din private skrivebok. Det kan være en nyttig måte å flytte tekst eller bilder mellom en datamaskin og en annen på, og for å bevare notatene og bildene dine trygge frem til det måtte passe å logge deg på diaspora*.
    Du kan til og med bruke diaspora* som skrivebok, for å notere ned ting du huske senere, kanskje til og med notater til en presentasjon du skal holde. For å gjøre dette, er alt som behøves at du oppretter et aspekt og å unngå å legge noen til i det! Ganske riktig, et tomt aspekt. Hva skal være poenget med dette? Vel, det betyr at du kan dele ting med dette aspektet, og ingen vil kunne se de. Det betyr at dette aspektet kan fungere som din private skrivebok. Det kan være en nyttig måte å flytte tekst eller bilder mellom en datamaskin og en annen , og for å bevare notatene og bildene dine trygge frem til det måtte passe å logge deg diaspora*.
    changed by Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Hvis du opplever at en persons poster er irriterende, kjedelige eller krenker deg,kan du ignorere den personen. Det betyr at postene deres ikke lenger vil vises i stream-en din; men, de vil fremdeles kunne kommentere på, like eller videredele postene dine, og kommentarene deres på dine og andres poster som vises i stream-en din vil være synlige for deg. For å ignorere noen, hold musepekeren over en av postene deres og klikk på ikonet ved siden av den lille «x»-en i øverste høyre hjørne – det ser ut som en person med en strek over. Når du ignorerer noen vil ikke postene deres forsvinne med en gang, du må først oppdatere skjermbildet.
    Hvis du opplever at en persons poster er irriterende, kjedelige eller krenker deg,kan du ignorere den personen. Det betyr at postene deres ikke lenger vil vises i stream-en din; men, de vil fremdeles kunne kommentere , like eller videredele postene dine, og kommentarene deres dine og andres poster som vises i stream-en din vil være synlige for deg. For å ignorere noen, hold musepekeren over en av postene deres og klikk ikonet ved siden av den lille «x»-en i øverste høyre hjørnedet ser ut som en person med en strek over. Når du ignorerer noen vil ikke postene deres forsvinne med en gang, du først oppdatere skjermbildet.
    changed by Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Plasser et #-symbol («hash») foran et ord og det blir til en #tag. Hva poenget er med dette? Vel, #tag-er er en super metode for å finne innhold som interesserer deg, og for å gjøre folk oppmerksom på innhold, som antagelig vil være interessert i det. Du kan søke etter tag-er ved å taste de inn i søkefeltet i overskriftslinjen. Du kan også følge tag-er, sånn at alle poster som inneholder de tag-ene dukker opp i stream-en din – faktisk, hvis du har fylt ut «Deg: i 5 #tagger»-delen av profilsiden din, følger du allerede de tag-ene!
    Plasser et #-symbolhash») foran et ord og det blir til en #tag. Hva poenget er med dette? Vel, #tag-er er en super metode for å finne innhold som interesserer deg, og for å gjøre folk oppmerksom innhold, som antagelig vil være interessert i det. Du kan søke etter tag-er ved å taste de inn i søkefeltet i overskriftslinjen. Du kan også følge tag-er, sånn at alle poster som inneholder de tag-ene dukker opp i stream-en dinfaktisk, hvis du har fylt ut «Deg: i 5 #tagger»-delen av profilsiden din, følger du allerede de tag-ene!
    changed by Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copy to clipboard
15 Dec from 3:27pm to 3:58pm