15 Dec from 9:35pm to 10:33pm
Meneer changed 19 translations in Dutch on Website. Hide changes
  1. Een andere manier om iemand aan een van jouw aspecten toe te voegen is door op hun naam te klikken als je die ergens in diaspora* ziet. Dat brengt je naar hun profielpagina, waar je ze via de knaop rechtsboven in het scherm aan aspecten kunt toevoegen.
    Een andere manier om iemand aan een van jouw aspecten toe te voegen is door op hun naam te klikken als je die ergens in diaspora* ziet. Dat brengt je naar hun profielpagina, waar je ze via de knaop rechtsboven in het scherm aan aspecten kunt toevoegen.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  2. Een andere manier om iemand aan een van jouw aspecten toe te voegen is door op hun naam te klikken als je die ergens in diaspora* ziet. Dat brengt je naar hun profielpagina, waar je ze via de knop rechtsboven in het scherm aan aspecten kunt toevoegen.
    Een andere manier om iemand aan een van jouw aspecten toe te voegen is door op hun naam te klikken als je die ergens in diaspora* ziet. Dat brengt je naar hun profielpagina, waar je ze via de knop rechtsboven in het scherm aan aspecten kunt toevoegen.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1. Een alternatief: als je met de muis over hun naam gaat, verschijnt een kleine "zweefkaart". Je kunt die persoon direct aan een aspect toevoegen vanaf die zweefkaart,.
    Een alternatief: als je met de muis over hun naam gaat, verschijnt een kleine "zweefkaart". Je kunt die persoon direct aan een aspect toevoegen vanaf die zweefkaart,.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  2. Een alternatief: als je met de muis over hun naam gaat, verschijnt een kleine "zweefkaart". Je kunt die persoon direct aan een aspect toevoegen vanaf die zweefkaart.
    Een alternatief: als je met de muis over hun naam gaat, verschijnt een kleine "zweefkaart". Je kunt die persoon direct aan een aspect toevoegen vanaf die zweefkaart.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1. Dit wordt een andere bullet lijst:
    Dit wordt een andere bullet lijst:
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  2. Dit wordt een andere bulletlijst:
    Dit wordt een andere bulletlijst:
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Met deze knop bepaal je wie jouw berichten kan lezen. Standaard is "Alle aspecten" geselecteerd, dat wil zeggen: iedereeen die je aan een van je aspecten hebt toegevoegd kan je bericht lezen, maar niemand anders. Als het bericht dat je plaatste alleen bestemd is voor je volgers en als de standaardinstelling "Alle aspecten" is, dan hoef je niets in te stellen voor het verzenden.
    Met deze knop bepaal je wie jouw berichten kan lezen. Standaard is "Alle aspecten" geselecteerd, dat wil zeggen: iedereeen die je aan een van je aspecten hebt toegevoegd kan je bericht lezen, maar niemand anders. Als het bericht dat je plaatste alleen bestemd is voor je volgers en als de standaardinstelling "Alle aspecten" is, dan hoef je niets in te stellen voor het verzenden.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Met deze knop selecteer je de afzonderlijke aspecten waar je mee wilt delen, door op de aspecten in de lijst te klikken om aspecten te selecteren of te deselecteren. Hierdoor heb je de volledige controle over wie je berichten kan lezen, zoals we al beschreven in %{part3_link}. Maar als je iets door iedereen wilt laten lezen, kies dan voor "Openbaar" en er zijn geen beperkingen voor wie je bericht kan lezen.
    Met deze knop selecteer je de afzonderlijke aspecten waar je mee wilt delen, door op de aspecten in de lijst te klikken om aspecten te selecteren of te deselecteren. Hierdoor heb je de volledige controle over wie je berichten kan lezen, zoals we al beschreven in %{part3_link}. Maar als je iets door iedereen wilt laten lezen, kies dan voor "Openbaar" en er zijn geen beperkingen voor wie je bericht kan lezen.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Rechts van het tekstveld staat een camera pictogram, waarmee je afbeeldingen aan je bericht kunt koppelen. Je kunt ofwel op de knop drukken en afbeeldingen selecteren, of je kunt ze slepen vanaf een map op je computer.
    Rechts van het tekstveld staat een camera pictogram, waarmee je afbeeldingen aan je bericht kunt koppelen. Je kunt ofwel op de knop drukken en afbeeldingen selecteren, of je kunt ze slepen vanaf een map op je computer.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Naast de camera staat een "punaise" pictogram, waarmee de locatiefunctie wordt ingeschakeld. Dit maakt het mogelijk de geografische locatie aan je bericht te koppelen. Klik erop en je krijgt de vraag of je het goed vindt dat je locatie wordt bepaals op basis van OpenStreetMaps en, als je dat wilt, wordt je locatie in de voettekst van je bericht gekoppeld.
    Naast de camera staat een "punaise" pictogram, waarmee de locatiefunctie wordt ingeschakeld. Dit maakt het mogelijk de geografische locatie aan je bericht te koppelen. Klik erop en je krijgt de vraag of je het goed vindt dat je locatie wordt bepaals op basis van OpenStreetMaps en, als je dat wilt, wordt je locatie in de voettekst van je bericht gekoppeld.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Je kunt deze locatie wijzigen door op de tekst te klikken als je die onder het tekstveld ziet staan.
    Je kunt deze locatie wijzigen door op de tekst te klikken als je die onder het tekstveld ziet staan.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. De aangegeven locatie kan zeer exact zijn, dus misschien wil je te specifieke adresinformatie verwijderen om alleen de plaats of regio te tonen. Aan jou de keuze!
    De aangegeven locatie kan zeer exact zijn, dus misschien wil je te specifieke adresinformatie verwijderen om alleen de plaats of regio te tonen. Aan jou de keuze!
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Afhankelijk van de koppelingen van je account(s) op andere sociale netwerken (Facebook, Twitter en Tumblr), kun je de pictogrammen van die diensten onder je tekstveld zien. Als je de pictogrammen selecteert, wordt je bericht ook op die diensten gepubliceerd. We behandelen die in de volgende sectie, hieronder.
    Afhankelijk van de koppelingen van je account(s) op andere sociale netwerken (Facebook, Twitter en Tumblr), kun je de pictogrammen van die diensten onder je tekstveld zien. Als je de pictogrammen selecteert, wordt je bericht ook op die diensten gepubliceerd. We behandelen die in de volgende sectie, hieronder.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Het pictogram naast je gekoppelde diensten lijkt op een steeksleutel. Als je hierop klikt kun je de koppeling met andere sociale netwerken en diensten configureren.
    Het pictogram naast je gekoppelde diensten lijkt op een steeksleutel. Als je hierop klikt kun je de koppeling met andere sociale netwerken en diensten configureren.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Tussen de aspectknop en de deelknop staat de laatste knop, en die is heel nuttig! Deze knop laat je zien hoe je bericht eruit zal zien, zodat je, als je tevreden bent, het bericht kunt plaatsen. Dit kan je helpen om fouten te herstellen, zeker bij het opmaken van de tekst. Meer hierover verderop.
    Tussen de aspectknop en de deelknop staat de laatste knop, en die is heel nuttig! Deze knop laat je zien hoe je bericht eruit zal zien, zodat je, als je tevreden bent, het bericht kunt plaatsen. Dit kan je helpen om fouten te herstellen, zeker bij het opmaken van de tekst. Meer hierover verderop.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Meer hoef je niet te weten over de knoppen en pictogrammen bij het tekstverwerken. De echte magie gebeurt binnen de tekstverwerker. Naast de kale tekst, kun je ook #tags, @vermeldingen en links toevoegen, je tekst opmaken en foto's, video's en muziek toevoegen. Tsjonge!
    Meer hoef je niet te weten over de knoppen en pictogrammen bij het tekstverwerken. De echte magie gebeurt binnen de tekstverwerker. Naast de kale tekst, kun je ook #tags, @vermeldingen en links toevoegen, je tekst opmaken en foto's, video's en muziek toevoegen. Tsjonge!
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Plaats een #-teken (hash, of hekje) direct voor een woord en het wordt een #tag. Wat heb je hieraan? Nou, #tags zijn een fantastische manier om interessante content te vinden en om content onder de aandacht van geïnteresseerde anderen te brengen. Je kunt zoeken naar tags, door in het zoekveld de tag in te voeren. Je kunt ook tags volgen, zodat elk bericht waar die tag in staat in je stream verschijnt - sterker, als je in de "Beschrijf jezelf in 5 woorden" onderdeel van je profielpagina tags hebt ingevuld, dan volg je die tags automatisch al!
    Plaats een #-teken (hash, of hekje) direct voor een woord en het wordt een #tag. Wat heb je hieraan? Nou, #tags zijn een fantastische manier om interessante content te vinden en om content onder de aandacht van geïnteresseerde anderen te brengen. Je kunt zoeken naar tags, door in het zoekveld de tag in te voeren. Je kunt ook tags volgen, zodat elk bericht waar die tag in staat in je stream verschijnt - sterker, als je in de "Beschrijf jezelf in 5 woorden" onderdeel van je profielpagina tags hebt ingevuld, dan volg je die tags automatisch al!
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Stel je houdt van koken en je plaatst een bericht met met de tekst "#koken". Iedereen die de #koken tag volgt, ziet jouw bericht nu in zijn of haar stream. Natuurlijk moet je het bericht wel als Openbaar plaatsen voordat de volgers van #koken het zien; als je het alleen maar publiceerde voor één of meer aspecten, dan zullen alleen de mensen in de aspecten het bericht zien. Je kunt ook in het zoekveld zoeken naar #koken en je ziet dan de berichten die zijn getagged met #koken. Dat zijn dan je eigen berichten, maar ook de openbare berichten van andere diasporians. Zo zie je dat tags een bijzonder instrument zijn om content van anderen te vinden of om content met anderen te delen.
    Stel je houdt van koken en je plaatst een bericht met met de tekst "#koken". Iedereen die de #koken tag volgt, ziet jouw bericht nu in zijn of haar stream. Natuurlijk moet je het bericht wel als Openbaar plaatsen voordat de volgers van #koken het zien; als je het alleen maar publiceerde voor één of meer aspecten, dan zullen alleen de mensen in de aspecten het bericht zien. Je kunt ook in het zoekveld zoeken naar #koken en je ziet dan de berichten die zijn getagged met #koken. Dat zijn dan je eigen berichten, maar ook de openbare berichten van andere diasporians. Zo zie je dat tags een bijzonder instrument zijn om content van anderen te vinden of om content met anderen te delen.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. ALs je bericht mogelijjk aanstootgevend voor iemand kan zijn, of als iemand op z'n werk last krijgt door het bekijken ervan, voeg dan de <span class="click">#nsfw</span> (“not safe for work”) tag toe aan het bericht, zodat het niet getoond wordt, tenzij de kijker er bewust voor kiest om het zien. We behandelen dit verder in %{part7_link}.
    ALs je bericht mogelijjk aanstootgevend voor iemand kan zijn, of als iemand op z'n werk last krijgt door het bekijken ervan, voeg dan de <span class="click">#nsfw</span> (“not safe for work”) tag toe aan het bericht, zodat het niet getoond wordt, tenzij de kijker er bewust voor kiest om het zien. We behandelen dit verder in %{part7_link}.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Wist je dat je iemands aandacht kunt trekken door hem of haar te "vermelden"? Type gewoon een @-teken gevolgd door de naam van een van je contacten. Als je begint te typen (de weergavenaam, niet de gebruikersnaam), dan zal diaspora* de naam automatisch aanvullen. Druk op Enter of klik op de naam in het automatisch aanvulveld en je zult zien dat de volledige naam wordt getoond en dat het @-teken is verdwenen. Geen zorgen, het wordt een @vermelding als jet het bericht hebt geplaatst. De persoon die je vermeld krijgt een notificatie op de notificatiepagina en via de e-mail als hij of zij dat zo heeft ingesteld.
    Wist je dat je iemands aandacht kunt trekken door hem of haar te "vermelden"? Type gewoon een @-teken gevolgd door de naam van een van je contacten. Als je begint te typen (de weergavenaam, niet de gebruikersnaam), dan zal diaspora* de naam automatisch aanvullen. Druk op Enter of klik op de naam in het automatisch aanvulveld en je zult zien dat de volledige naam wordt getoond en dat het @-teken is verdwenen. Geen zorgen, het wordt een @vermelding als jet het bericht hebt geplaatst. De persoon die je vermeld krijgt een notificatie op de notificatiepagina en via de e-mail als hij of zij dat zo heeft ingesteld.
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1.  
  2. Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de balk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de balk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  1. Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de balk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de balk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
  2. Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de werkbalk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    Zo kunnen ook anderen jou @vermelden en dan krijg jij een notificatie in de werkbalk (en via de mail als je dat zo het ingesteld).
    changed by Meneer .
    Copy to clipboard
15 Dec from 9:35pm to 10:33pm