15 déc. de 08:00 to 20:35
Ulf Ayirtahsk Berg changed 10 translations in Norwegian Bokmål on Website. Hide changes
  1.  
  2. I kolonnen til venstre vil du se en liste over konverasjoner, med tittelen, profilbildet til personen som startet konversasjonen, navnet til den seneste personen som har svart til den, og til høyre antallet bidrag til konversasjonen (med gråfarge; dersom der fins uleste meldinger vil dette indikeres med rød farge), tid siden forrige bidrag, og under, et ikon for «flere personer» hvis der er mer enn en person i tillegg til deg som er involvert. Beveg musepekeren over dette ikonet for å se hvem andre som er involvert.
    I kolonnen til venstre vil du se en liste over konverasjoner, med tittelen, profilbildet til personen som startet konversasjonen, navnet til den seneste personen som har svart til den, og til høyre antallet bidrag til konversasjonen (med gråfarge; dersom der fins uleste meldinger vil dette indikeres med rød farge), tid siden forrige bidrag, og under, et ikon for «flere personer» hvis der er mer enn en person i tillegg til deg som er involvert. Beveg musepekeren over dette ikonet for å se hvem andre som er involvert.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Når du begynner å skrive en melding med ett eller flere av disse ikonene merket, vil det vises et telleverk for tegn for å vise hvor mange tegn du har igjen: 140 for Twitter, 1000 for Tumblr, 63 206 for Facebook. I diaspora* kan du dundre til med hele 65 535 tegn! Telleverket vil alltid vise antall tegn du har igjen for den valgte tjenesten som tillater færrest tegn; så, dersom du merker logoene til Twitter og Facebook, vil den telle ned fra 140 tegn.
    Når du begynner å skrive en melding med ett eller flere av disse ikonene merket, vil det vises et telleverk for tegn for å vise hvor mange tegn du har igjen: 140 for Twitter, 1000 for Tumblr, 63 206 for Facebook. I diaspora* kan du dundre til med hele 65 535 tegn! Telleverket vil alltid vise antall tegn du har igjen for den valgte tjenesten som tillater færrest tegn; , dersom du merker logoene til Twitter og Facebook, vil den telle ned fra 140 tegn.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. De ovenstående tre valgmuligheter fokuserer på å få kontakt med personer du allerede kjenner. Men noen ganger kan fremmede være like interessante, om ikke mer interessante, enn folk du allerede kjenner. En super metode for å begynne få kontakt med folk er å begynne å følge en del #tag-er for tema som interesserer deg. Poster som inneholder disse tag-ene vil da vises i stream-en din, og du kan følge mennesker som poster ting du finner interessante, ved å plassere i et av dine aspekter.
    De ovenstående tre valgmuligheter fokuserer å kontakt med personer du allerede kjenner. Men noen ganger kan fremmede være like interessante, om ikke mer interessante, enn folk du allerede kjenner. En super metode for å begynne kontakt med folk er å begynne å følge en del #tag-er for tema som interesserer deg. Poster som inneholder disse tag-ene vil da vises i stream-en din, og du kan følge mennesker som poster ting du finner interessante, ved å plassere i et av dine aspekter.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Selv om diaspora* utgjøres av mange pod-er over hele verden, vil du oppleve det som ett integrert nettverk. Du behøver ikke være på samme pod some dine kontakter for at det skal gå an å kommunisere fritt med hverandre – kommunikasjon foregår sømløst over alle pod-ene i diaspora*-universet. Når du bruker diaspora*, kan du enkelt glemme at det faktisk er dannet av mange pod-er. Å få kontakt med noen på diaspora* er faktisk veldig enkelt:
    Selv om diaspora* utgjøres av mange pod-er over hele verden, vil du oppleve det som ett integrert nettverk. Du behøver ikke være samme pod some dine kontakter for at det skal an å kommunisere fritt med hverandrekommunikasjon foregår sømløst over alle pod-ene i diaspora*-universet. Når du bruker diaspora*, kan du enkelt glemme at det faktisk er dannet av mange pod-er. Å kontakt med noen diaspora* er faktisk veldig enkelt: 
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Å dele innhold på diaspora* gjøres via publisereren, som er plassert øverst i midtkolonnen i de fleste sider i diaspora* sitt grensesnitt. Du har antagelig allerede klikket på den, og i så fall klarte du antagelig ikke motstå å poste noe! Det å poste en statusmelding er så enkelt som det kan få blitt. Litt senere i denne veiviseren skal vi se på noen av de mer komplekse tingene du kan gjøre med publisereren, men la oss begynne med en introduksjon.
    Å dele innhold diaspora* gjøres via publisereren, som er plassert øverst i midtkolonnen i de fleste sider i diaspora* sitt grensesnitt. Du har antagelig allerede klikket den, og i fall klarte du antagelig ikke motstå å poste noe! Det å poste en statusmelding er enkelt som det kan blitt. Litt senere i denne veiviseren skal vi se noen av de mer komplekse tingene du kan gjøre med publisereren, men la oss begynne med en introduksjon.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Innholds-streamen er en fremvisning i sanntid for statusmeldinger. Når noen du følger poster en statusmelding, blir den lagt inn i stream-en. Du kan naturligvis kommentere på dine egne poster og de som er laget av andre folk. Du kan også «like» og «videredele» andre folk sine meldinger og, dersom noen poster onen du virkelig ikke ønsker å se, kan du skjule det. Alt dette foregår i innholds-streamen, som er å finne rett under publisereren.
    Innholds-streamen er en fremvisning i sanntid for statusmeldinger. Når noen du følger poster en statusmelding, blir den lagt inn i stream-en. Du kan naturligvis kommentere dine egne poster og de som er laget av andre folk. Du kan også «like» og «videredele» andre folk sine meldinger og, dersom noen poster onen du virkelig ikke ønsker å se, kan du skjule det. Alt dette foregår i innholds-streamen, som er å finne rett under publisereren.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. diaspora* har i miljøet en selvstyrende standard kalt NSFW (forkortelse for det engelske uttrykket «not safe for work», som betyr omtrent «upassende i jobbsitasjoner»). Hvis du antakelig kommer til å poster mye materiale som muligens ikke er egnet for å alle å se på ved kontorpulten (kanskje med sjefen stående bak dem), vennligst vurder å krysse av i NSFW-boksen. Dette vil skjule postene dine i folk sine stream-er bak en melding om at posten er markert som NSFW. De kan så klikke på denne meldingen for å se posten din dersom de ønsker.
    diaspora* har i miljøet en selvstyrende standard kalt NSFW (forkortelse for det engelske uttrykket «not safe for work», som betyr omtrent «upassende i jobbsitasjoner»). Hvis du antakelig kommer til å poster mye materiale som muligens ikke er egnet for å alle å se ved kontorpulten (kanskje med sjefen stående bak dem), vennligst vurder å krysse av i NSFW-boksen. Dette vil skjule postene dine i folk sine stream-er bak en melding om at posten er markert som NSFW. De kan klikke denne meldingen for å se posten din dersom de ønsker.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Velg et navn for det nye aspektet. Det kunne gjenspeile den felles forbindelsen mellom disse folkene, for eksempel «kreativ skriving», «fotball», eller «aktivister»; men du kan kalle det akkurat det du ønsker. Ingen vil noen noen gang kunne se navnene på aspektene dine, og kontaktene dine vil heller ikke komme til å vite hvilke aspekter de er i. I denne øvelsen foreslår jeg å lage et aspekt kalt «Diaspora», der du kan legge inn folk du møter her.
    Velg et navn for det nye aspektet. Det kunne gjenspeile den felles forbindelsen mellom disse folkene, for eksempel «kreativ skriving», «fotball», eller «aktivister»; men du kan kalle det akkurat det du ønsker. Ingen vil noen noen gang kunne se navnene aspektene dine, og kontaktene dine vil heller ikke komme til å vite hvilke aspekter de er i. I denne øvelsen foreslår jeg å lage et aspekt kalt «Diaspora», der du kan legge inn folk du møter her.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1.  
  2. Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, på grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte meldingen.
    Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte meldingen.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  1. Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, på grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte meldingen.
    Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte meldingen.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
  2. Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, på grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte innlegget.
    Denne knappen bruker du til å velge hvem som skal være istand til å lese posten din. Den er i utgangspunktet satt til «Alle aspekter»: det vil si, alle du har lagt til i et av dine aspekter vil være istand til å lese innlegget, men ingen andre vil kunne lese det. I det enkle innlegget du nettopp sendte, grunn av at du ønsker å gjøre det synlig kun for de som følger deg og innstillingen i utgangspunktet er «Alle aspekter», var det ikke nødvendig å gjøre noen endringer i innstillingene før du delte innlegget.
    modifié par Ulf Ayirtahsk Berg .
    Copier dans le presse-papier
15 déc. de 08:00 to 20:35